Suututtaa. Kävin äsken katsomassa United 93:n, joka oli hieno. Viiden vuoden takainen hämmennys ja suru tuli takaisin, mutta elokuva ei tuntunut haluavan yhtään mässäillä. Lähinnä se tuntui pyrkivän ymmärtämään, mitä helvettiä oikein tapahtui. Minut elokuva sai muistamaan, että se tapahtui, oikeasti.

Suututtaa siis siksi, että käydessäni perjantaina katsomassa toimintaviihdehuttua näin trailerin toisesta saman päivän tapahtumia käsittelevästä elokuvasta. "Sinä päivänä maailma näki pahan. Kaksi miestä näki jotakin muuta." Kaksi sanaa: Voi Vittu.


Suututtaa sen verran paljon, etten osaa edes olla ironinen. Jumalauta. Tehkää siitä viihdettä. Kirjoittakaa historia uusiksi. Luokaa meille menneisyys, joka on epäaitoa paskaa, mutta lohdullinen ja kaunis. Niin sielumme saa rauhan, meidän ei enää tarvitse ihmetellä, mitä helvettiä oikein tapahtui, eikä varsinkaan kysyä, miksi.

En ole ottanut koko viikonloppuna yhtään niin kiinnostavaa kuvaa, että ne ylittäisivät ns. julkaisukynnyksen. Meinasin laittaa tähän teeman kunniaksi jonkun viime lennolla napatun kuvan, mutta kai tämä meni jo muutenkin tarpeeksi synkäksi. Symboloikoon alla oleva kuva sitä nuuskamuikkushenkistä, kylttejämaastakiskovaa vapautta, joka meillä kaikilla on, mutta johon ei ketään voi aseella uhaten pakottaa.


161412.jpg


Vesisuihkuihin pääsy ehdottomasti kielletty.